Film izle! Full hd kalite seçeneklerinde ücretsiz olarak Türkçe dublajlı ve altyazılı filmleri sansürsüz izleyin.

6 Aralık 2021 Pazartesi

Korku film izleyenlerin vücutta meydana getirdikleri ilginç sonuçlar

 Film izleyen korku filmleri tutkunlarının, ani olarak bireylerin duygu değişimlerine neden olmaktadır. Bu duygu değişimleri de bireylerde hem fiziken hem de psikolojik olarak etkiler bırakmaktadır.

Korku filmleri izleyenlerin insanları etkilemesinin en büyük nedeni budur. Bireylerin tüm duyguların hitap ediyor ve kalıcı bir etki bırakıyor. Bu sayede unutulmuyor. Korku filmleri stratejileri bu şekildedir. Özellikle Türk korku filmleri, Yerli film izleyicilerini bir çok yönden etkilemektedir. Cin filmi olarak bilinen bu eserleri seyrederken bazı şeyler yaparak vücudumuzda daha az etki yaratmasını sağlayabiliriz. Mesela bu tarz korku filmi izlerken abur cubur yiyerek veya arkadaşlarımızla izleyerek daha az etkileniriz. Abur cubur yerken sürekli bir mutluluk hissi aldığımız için film kötü korku etkisini daha azaltacaktır. Yanımızda biri varken Film izlediğimizde ise güven duygumuz artarak daha az korku hissi alınmasını sağlarız.

Gerilim filmleri, vücutta adrenalin salgılanmasını arttırır. Bu da vücutta bazı mekanizmaların çalışmasını sağlar. Vücudun savunma mekanizması açılmış olur. Alyuvarlar mikroplarla savaşmaya başlar. Korku filmleri, savunma bu konuda etkili olurken, diğer taraftan kalori yakımı da gerçekleşmektedir. Böylelikle fazla yağlar yakılmakta ve atılmaktadır. Aynı zamanda film sırasından beyin de oldukça çalışmaktadır. Filmin sonunu sürekli olarak düşünme beyni çalıştırır. Sahneleri tahmin etme ve bilmeye çalışma beynin prova performansını artırır. Korku filmi izledikten sonra bireylerde koku algısı da değişmiştir. Yaş ve sağlık açısından sorun olmayacaksa korku filmi izlenebilir şeklinde açıklamalar yapan uzmanlar, çocukların korku filmi izlememeleri konusunda uyarmaktadırlar. Film izleyen küçüklerin psikolojileri son derece etkilenmekte ve sağlıklı bir düşünce yapısına sahip olduğu gözlenmemektedir. +18 filmler izle ve yasaklı filmler ise tavsiyemiz sağlam bir bünyeniz yoksa muhakkak uzak durmalısınız. Çünkü bu tarz filmler akılda uzun süre kalıcı etki bırakıyor ve bu da doğal olarak vücüda yansıyor.. Yerli korku filmleri ve cinli filmler de buna yakın filmlerdir. Eğer gerçekten sizi çok etkiliyorsa daha dikkatli seyretmenizi öneririz. Daha sakin filmler seyretmek isterseniz özellikle tavsiyemiz, gizem filmleri dir. Gizem filmi izlediğinizde size sadece sürekli bir merak hissi uyandıracaktır ve filmin sonunda bu merakı giderecektir.

Korku filmleri ne yapıyor

Korku filmleri vücutta ani patlamalar...
Devamı için: https://medium.com/@korkufilmleri/korku-film-izleyenlerin-v%C3%BCcutta-meydana-getirdikleri-ilgin%C3%A7-sonu%C3%A7lar-9c5974a0e5cf

Film Korku sitesine gitmek için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder