Film izle! Full hd kalite seçeneklerinde ücretsiz olarak Türkçe dublajlı ve altyazılı filmleri sansürsüz izleyin.

3 Eylül 2018 Pazartesi

Korku Filmleri Hakkında Bilmedikleriniz

Korku filmleri çekilirken, diğer filmlere göre daha fazla zorluklar yaşanmaktadır.

Film izle seyircileri için, çekinlen filmler arasında en zor kategori, Korku Filmleri olarak bilinmektedir. Bunun için özel ekipler ve profesyonel çalışma arkadaşları tercih edilmektedir. Ses efektlerinin, çekimlerde kullanılan malzemelerin kaliteli olması gerekmektedir. Bu sayede ortaya kaliteli ve çekici bir film çıkmaktadır. Korku Filmi izleyicileri için yapılan çekimleri esnasında aksilikler de yaşanabilmektedir. Korkunç sahneler dahi çekilirken çekim esnasında arkada büyük bir ekip çalışmaktadır. Özellikle Yerli Korku Filmleri için bu durum çok daha da zordur. Bunun en büyük nedeni ise, kanıtları bir çok kutsal kitapta belirtilen cin filmleri dir. Cinli filmler çeken teknik ekibin büyük aksilikler ve çekim sonrası psikolojik zorluklar yaşadıkları bilinmektedir.

Gerilim filmleri çekimi son derece zorludur. Korku filmleri hissini en iyi şekilde hissettirebilmek önemlidir. Oynayan oyuncuların çok iyi olması gerekmektedir. Oyuncular korkularını iyi bir şekilde yansıtırlarsa film amacına ulaşmış olur. Bazen gerçek bir korku olması için oyunculara çekilecek sahne hakkında bilgi vermezler. Bu sayede gerçek bir korku çekilmiş olur. Sahnelerde çok fazla kan kullanılmaktadır. Kan efekti için sahte kanlar litre litre kullanılmakta ve bu sahte kanın tadı çok kötüdür. Aynı zamanda yapışkan ve kullanımı çok zordur. Bunun için ayrı bir ekip dahi bulunmaktadır. Bu ekip bu kanı temizlemekten sorumludur. Korku filmleri makyajları saatlerce sürebilir ve makyaj ağır ise sahne çekimi de zorlu olmaktadır. Oyuncular filmde kullanmaları gereken aksesuarları kullanmakta zorlanabilmektedirler. Özellikle +18 filmler ve yasaklı filmler gibi kategorilere düşen yapımlar için bu çok daha da zordur. En önemlisi ise bu sahnelerin verdiği ağırlık sebebiyle oyuncular üzerinde psikolojik bir etki bırakmasıdır. Zombi filmleri ve virüs filmleri gibi yapımlarda ise hiç şüphesiz ki iki zorluk vardır; birincisi makyaj, ikincisi ise yardımcı oyuncuların gerçekçi bir performans sergilemesi. Çekimleri en kolay olan hiç şüphesiz ki Gizem Filmleri'dir.

Korku filmlerini izlerken dikkat!

Korku filmi izlerken, çekimler esnasında en az 20 kişinin kamera arkasında olduğunu düşünün. Böylelikle filmlerden daha az etkilenmiş olacaksınız. Korku filmleri 2018 yılı içerisinde de çeşitli konularla gösterime girecektir. Türk korku filmleri ve Yerli gerilim filmleri son zamanlarda çok daha da artmaya devam edecektir ve bizlerde sizleri bu konularda bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Korku filmi izleKorku Filmleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder