Film izle! Full hd kalite seçeneklerinde ücretsiz olarak Türkçe dublajlı ve altyazılı filmleri sansürsüz izleyin.

8 Mayıs 2018 Salı

Korku Filmlerinin Psikoloji Üzerine Etkileri

Bu yazımışta Korku Filmlerinin insan psikolojisindeki, olumlu ve olumsuz yönlerini anlatacağız..

Korku filmi izlemenin kişiler üzerindeki etkileri zaman çok büyük olabilmektedir. Bu bireylerin kişilik yapılarına ya da düşünce yapılarına da bağlı olabilmektedir. Korku filmleri genellikle duygulara en sert şekilde hitap eden filmlerdir. Bu yüzden korku filmi sonrasından etkiler bırakabilir. Özellikle Yerli korku filmleri içinde barınan cin filmi diye tabir edilen korku unsurları özellikle müslüman kesimindeki insanları oldukça etkilemektedir. Cinlerin gerçekliği hiç şüphesiz ki bu filmlerin bu kadar fazla etkileyici olmasının sebebidir.

Gerilim filmleri, bireylerin adrenalinin son derece artmasını sağlar. Adrenalini artan bireyler vücutta farklı tepkiler gösterir. Buna yönelik olan vücudun dışa verdiği tepkiler de mevcuttur. Örneğin çığlık bu tepkilerden biridir. Bu anlık korkularda meydana gelse de uzun süreli korkularda vücut tepki olarak psikolojinin etkilenmesini sağlar. Korku filmi izleyen bireyler, psikolojik olarak etkilenmemek için sağlam olmalıdırlar. Sürekli korku filmi izlememelidirler. Korku filmleri psikolojik etkileri en fazla çocuklarda görülür. Filmden etkilenerek her karşılaştıklarını ya da cisimleri korktukları film karakterlerine benzetirler. Bu da çocukların bilinçaltlarında kapatılmaz bir yer açmaktadır. Film izlerken filmin gerçek olmadığını düşünmek faydalı olacaktır. Aynı şekilde Türk korku filmleri izlerken özelikle ve özellikle belirtiyoruz cinli filmler seyrederken olayların gerçekliğine fazla kaptırmamak gerekmektedir. Özellikle psikolojik bu konularda oldukça zayıf olan bireylerin izlememesi tavsiye edilir. Ya da depresyonda olan bireylerin de izlememesi gerekmektedir. Film sektöründe son zamanlarda oldukça fazla kolay bulunmaya başlayan ve dünya genelinde yasaklı filmler olarak geçen kategorideki, +18 filmler izleyenler ise daha da fazla dikkat etmelidirler. Bu filmler insan psikolojini oldukça derindek etkileyebilmektedir.

Korku Filmlerine Dikkat!

Korku filmleri kimi zaman yıllar sonra dahi hatırlanabilmektedir. Bu nedenle, çabuk unutmaya meyilli iseniz izlemelisiniz. Bilinçaltında kalacak kadar izlememeli ve akıldan çıkarmaya bakılmalıdır. Aynı zamanda sürekli sahneleri düşünmeyi bırakmalı ve bazı olayları filme bağlamayı kesmelidir. Bu sayede bu psikolojiden çıkılabilir. Eğlenceli, güzel filmler izlemek psikoloji açısından daha faydalı ve vücut açısından da sağlıklıdır. 2018 Korku filmlerine baktığımızda eski yıllara göre daha farklı olduğunu görmekteyiz. Konuları ve şiddet sahneleri daha az olduğu için 2018'de çıkmış korku filmlerini seyretmenizi tavsiye ederiz. Özellikle horror film sektöründe oldukça hafif olan zombi filmleri ve virüs filmleri gibi filmler seyrederseniz daha az etkilenirsiniz.

Psikoloji
Korku Filmleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder